Hoe wij werken

Elk project begint met een kennismaking. Wij staan u graag te woord in onze werkplaats aan de Cartesiusdwarsstraat, per telefoon of e-mail. Onze werkvoorbereider Patrick Noorlander bezoekt u graag op de plaats van de werkzaamheden om een inschatting te maken van de aard en omvang van uw project.

Kennismaking

Op basis van zijn inschatting, stuurt hij u een specificatie van de werkzaamheden die nodig zijn om uw wensen te realiseren. U ontvangt een overzichtelijke offerte, die wij bij akkoord volgens afspraak voor u uitvoeren.

Expertise

Al onze werkzaamheden bereiden wij zorgvuldig voor. Wij werken in overeenstemming met alle geldende Nederlandse wet- en regelgeving. Voor uw veiligheid en voor die van onze eigen mensen.

Voorbereiding

In de uitvoering werken wij met het leerling-meestermodel. Dat betekent dat wij werkzaamheden laten uitvoeren door een ervaren medewerker, die daarbij assistentie krijgt van een medewerker-in-opleiding. Wij investeren hiermee doorlopend in de opleiding van jonge vakmensen. Tegelijk blijven dankzij deze samenwerking ook onze meest ervaren mensen steeds betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied.

Uitvoering

Wij zien in elk project een uitnodiging om ons plezier en vakmanschap in de praktijk te brengen. Nadat wij onze werkplek schoon en netjes achterlaten, kunt u in alle rust genieten van het resultaat van ons werk.

Afronding

Ambachtelijkheid en milieu

Een mooiere wereld begint in uw en onze directe omgeving. Wij dragen hier op verschillende manieren aan bij.

Aandacht voor talent

Dankzij ons leerling-meestermodel dragen onze kennis en vaardigheden voortdurend over op jonge medewerkers en bieden hen perspectieven voor de toekomst.

Aandacht voor veiligheid

Wij werken ordentelijk, bereiden ons goed voor en ronden ons werk zorgvuldig af. Wij zorgen daarmee voor uw veiligheid, die van onze medewerkers en van de omgeving.

Aandacht voor materialen

Wij besteden veel zorg aan de materialen en instrumenten waarmee wij werken. Dit komt niet alleen de resultaten van ons werk, maar ook ons werkplezier ten goede.

Verhalen van onze experts

Timmerfabriek

Expert Hans Timmerman Den Haag de Koning

Hans van Dijk (56)
Meewerkend leidinggevende timmerfabriek

Werkzaam bij de Koning sinds: 1978

Ik heb de eerste 2 jaar in de timmerfabriek gewerkt en ben hierna de buitendienst ingegaan. Hier heb ik ramen, deuren en kozijnen gemonteerd, in hout, aluminium en kunststof en voorzien van isolerende beglazing. Dit heb ik ruim 20 jaar gedaan, waarna ik weer in de timmerfabriek ben gaan werken, als meewerkend leidinggevende.

Wij hebben een goed bedrijf met een mix van jeugd en ervaren personeel. Ik werk nog steeds met veel plezier met mijn handen en vind vooral het contact met aannemers en klanten die de diverse werkzaamheden bij ons komen bestellen, erg leuk.

Aannemerij

Expert Tonnie Timmerman Den Haag de Koning

Tonnie Hugens (30)
Voorman verbouwingen en timmerwerk

Werkzaam bij De Koning sinds: 2006

Ik ben voorman bij verbouwingen en timmerwerken. Ik werk graag met mijn handen en maak graag mooie dingen. Ik vind het mooi om van begin tot einde bij verbouwingen betrokken te zijn. Dat kan ik precies zien waar ik het voor doe, en wat het resultaat is van mijn werk.

Ik ben ooit als stagiair bij De Koning terecht gekomen. En er daarna altijd gebleven. Het is een fijne werkplek, met fijne collega’s en mooie projecten.

Interieur

Expert Jordy Timmerman Den Haag de Koning

Jordy Lukassen (33)
Interieurbouw

Werkzaam bij De Koning sinds: 2002

Ik houd mij vooral bezig met interieuropdrachten. Ik maak kasten, keukens, tafels, banken. Eigenlijk alles wat op maat gemaakt moet worden. Veel van mijn werk doe ik in de timmerfabriek, vooral de gedetailleerde en specialistische bewerkingen zoals freeswerk en togen.

Het mooie van mijn werk vind ik om iets vanuit het niets te maken, met mijn eigen handen. En omdat het maatwerk is. Iedere opdracht is weer anders en vraagt op een andere manier om slimme en creatieve oplossingen. Op papier bedenken en en uittekenen, en dan perfect inpassen en laten werken. Daar word ik erg gelukkig van.

Geschiedenis

In 1969 nam Herman de Koning de toenmalige loonzagerij aan de Cartesiusdwarsstraat over. Hij bouwde het bedrijf uit tot timmerfabriek, gespecialiseerd in ramen, deuren en kozijnen. In de jaren die volgden, breidde De Koning de dienstverlening steeds verder uit. De Koning werd hierin gesteund door een groeiende schare tevreden klanten die ons uitdaagden om steeds grotere en complexere projecten aan te nemen. In 1990 kwamen Timmerfabriek en Aannemerij onder leiding van Eric De Koning. Inmiddels zijn wij in staat om volledige bouwprojecten van begin tot eind te verzorgen. 

Meerdere van onze medewerkers hebben een groot deel van onze historie met ons meebeleefd. Hun rijke ervaring en vakkennis staan garant voor de kwaliteit van ons werk. Ons leerling-meestermodel helpt ons om deze kennis en ervaring te behouden en steeds weer over te dragen op nieuwe generaties medewerkers. Zo leveren wij al 40 jaar degelijk en betrouwbaar werk, tegen eerlijke prijzen.

Bezoek ons graag

in onze werkplaats aan de Cartesiusdwarsstraat in Den Haag om kennis te maken en uw plannen te bespreken.
Neem contact op

De Koning

Cartesiusdwarsstraat 35/59A
2562 SX Den Haag

E: info@tfdk.nl
T: 070 360 86 52
F: 070 345 61 77

Openingstijden

Ma t/m Do: 7.15 – 16.00 uur
Vrijdag: 7.15 – 13.00 uur

Onze contactpersonen

Eric de Koning – Directeur
06 24 62 0106

Frits van Oyen – Werkvoorbereider
06 53 61 49 94