Over ons

Het ontstaan van

In 1969 nam Herman de Koning de toenmalige loonzagerij aan de Cartesiusdwarsstraat over. Hij bouwde het bedrijf uit tot timmerfabriek, gespecialiseerd in ramen, deuren en kozijnen. In de jaren die volgden, breidde De Koning de dienstverlening steeds verder uit. De Koning werd hierin gesteund door een groeiende schare tevreden klanten die ons uitdaagden om steeds grotere en complexere projecten aan te nemen.

Overname door Eric (zoon van)

In 1990 kwamen Timmerfabriek en Aannemerij onder leiding van Eric De Koning. Inmiddels zijn wij in staat om volledige bouwprojecten van begin tot eind te verzorgen. 

Meerdere van onze medewerkers hebben een groot deel van onze historie met ons meebeleefd. Hun rijke ervaring en vakkennis staan garant voor de kwaliteit van ons werk. Ons leerling-meestermodel helpt ons om deze kennis en ervaring te behouden en steeds weer over te dragen op nieuwe generaties medewerkers. Zo leveren wij al 50 jaar degelijk en betrouwbaar werk, tegen eerlijke prijzen.

Nu en later

Voor nu en later proberen wij ons steeds meer bezig te houden rondom het thema duurzaamheid. Het goed isoleren van uw woning, het helpen en begeleiden bij de juist energielabels. Maar ook de kennis en kunde krijgen over het installeren van warmtepompen. Wat de toekomst gaat brengen is moeilijk te zeggen, maar duurzaamheid is wél iets waar wij meer in gaan investeren!

Het team

Eric de Koning

Eigenaar Timmerfabriek de Koning

Ik heb nooit anders gewild dan timmeren, en dat ook altijd gedaan. Iets vanuit het niets kunnen maken, ik heb het altijd bijzonder gevonden om op die manier mijn creativiteit om te zetten in mooie producten.

Als directeur/eigenaar van De Koning beleef ik veel plezier aan de relatie met onze klanten, die ons telkens uitdagen om nieuw moois te bedenken en te maken. Onze kracht ligt in de aandacht waarmee we werken. Aandacht voor wat we maken, aandacht voor de mensen voor wie we werken, en aandacht voor de mensen met wie we dat doen.

Tonnie Huygens

Voorman verbouwingen en timmerwerk

Ik ben voorman bij verbouwingen en timmerwerken. Ik werk graag met mijn handen en maak graag mooie dingen. Ik vind het mooi om van begin tot einde bij verbouwingen betrokken te zijn. Dat kan ik precies zien waar ik het voor doe, en wat het resultaat is van mijn werk.

Ik ben ooit als stagiair bij De Koning terecht gekomen. En er daarna altijd gebleven. Het is een fijne werkplek, met fijne collega’s en mooie projecten.

Jordy Lukassen

Interieurbouw

Ik houd mij vooral bezig met interieuropdrachten. Ik maak kasten, keukens, tafels, banken. Eigenlijk alles wat op maat gemaakt moet worden. Veel van mijn werk doe ik in de timmerfabriek, vooral de gedetailleerde en specialistische bewerkingen zoals freeswerk en togen.

Het mooie van mijn werk vind ik om iets vanuit het niets te maken, met mijn eigen handen. En omdat het maatwerk is. Iedere opdracht is weer anders en vraagt op een andere manier om slimme en creatieve oplossingen. Op papier bedenken en en uittekenen, en dan perfect inpassen en laten werken. Daar word ik erg gelukkig van.